Lekker druk?

Ze had dit afgelopen weekend een geweldige tijd gehad. Op zaterdag had ze eerst even snel de boodschappen gedaan natuurlijk, daarna haar huis gepoetst en laat in de middag had ze lekker met de hond gewandeld om daarna te gaan koken. ‘s Avonds had ze een uur met een vriendin aan de telefoon gehangen en was toen naar het feestje van de beste vriend van haar man gegaan, supergezellig. Pas om 2 uur naar bed gegaan, om weer voor dag en dauw op te staan omdat ze daggast (en getuige!) was bij het huwelijk van haar zus. En nu, de volgende ochtend, had ze weer last van een strakke keel en een soort van “propje”.

Ik legde haar uit dat ze door haar drukke weekend niet toegekomen was aan ontspannen en dat haar lichaam op al die prikkels had gereageerd met spierspanning in haar keel. Ze keek me verbaasd aan en zei: “Maar het waren toch allemaal LEUKE dingen? Het is niet alsof ik het hele weekend heb zitten stressen of zo.”

Lekker druk?

Vaak denken mensen dat alleen vervelende prikkels leiden tot spierspanningen in je lijf. Niets is minder waar. Het maakt namelijk helemaal niet uit wat voor prikkel het is. En als je dan te veel van die leuke prikkels in een kort tijdsbestek hebt, dan gaat het dus soms mis. Dan krijg je last van een strakke keel, of van het gevoel van een “propje” in je keel dat je niet weggeslikt krijgt. Heel irritant en vervelend.

Dus ben je weer eens een weekend vol leuks aan het plannen? Plan dan ook een paar keer een half uurtje “nikstijd”. Ga lekker wandelen, om je heen kijken en genieten. Zonder gelijk je telefoon erbij te pakken of naar muziek te luisteren. Gewoon, zodat je lichaam even ECHT tot rust kan komen.

Wat ga jij dit weekend doen om ECHT te ontspannen?

#drukisookstress #vaneijckvocaal #stemlogopedie #logopedie #keelklachten #stemklachten #ademklachten #heesheid #stemkwijt #rust #lekkerwandelen #neemjetijd #relax

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: