Take a break!

Iedereen kent ze wel. Die mensen die altijd maar doorjakkeren, doorwerken, doorpraten. Ze nemen nooit even wat rust, zijn de hele dag in touw en ploffen ‘s avonds oververmoeid in hun bed om de volgende dag weer het hele riedeltje te herhalen.

Toch is het erg belangrijk om pauzes te nemen. En dan niet zo’n ‘ik eet wel tussendoor terwijl ik nog 5 andere dingen regel’-pauze, maar een pauze waarbij je echt even wegstapt van je werk, rustig wat eet of drinkt en je echt even om je heen kunt kijken, een paar keer diep kunt zuchten of even van het zonnetje kunt genieten. Dat is niet alleen beter voor je werk, maar ook voor je stem.

Doe jij dat wel eens? Even een stempauze inlassen? Of ben jij iemand die de hele dag aan het praten is? Geen oordeel hoor, maar misschien is dan het volgende wel eens een leuk experiment: plan eens een paar keer per dag een kwartiertje stemrust in. Gewoon even helemaal niks zeggen. Je krijgt bonuspunten als je het ook nog eens tijdens een echte pauze kunt inplannen, omdat je dan dubbel rust neemt. En als je dat eens een week lang doet, wat levert dat je dan op? Hoe voelt je keel aan het einde van de dag? Voordat je pauze begint? En daarna? Ik ben erg benieuwd wat het met je doet, dus laat het me gerust weten!

#tijdvoorpauze #stemrust #logopedie #stemlogopedie #stemklachten #ademklachten #keelklachten #pauzerenkunjeleren #takeabreak #experiment #watdoethetmetjou #logopedieisleuk #lovemyjob #stemtips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: