Verkouden? 5 tips om er vanaf te komen en je stem te sparen

Ik vind het altijd heerlijk als de herfst weer komt. Ik houd namelijk ontzettend van al die mooi gekleurde bladeren, paddestoelen in het bos en mijn dwergteckel Tybalt die het heerlijk vindt om door de bladeren te sjezen.

Maar de herfst is ook een periode van kou, nattigheid en een verminderde weerstand. Een tijd waarin veel mensen verkouden worden. En bij een verkoudheid komen vaak ook stemproblemen om de hoek kijken. Natuurlijk is het slim om aan je weerstand te werken, maar goed, een verkoudheidje ligt in deze periode wel op de loer. Daarom hier wat tips voor als je toch verkouden bent geworden:

  1. Zorg dat je voldoende drinkt. Hierdoor wordt het slikken minder pijnlijk, maar dat niet alleen. Het zorgt er ook voor dat je minder hoest en dat is beter voor je stem.
  2. Neem vaker stemrust en beperk de hoeveelheid praten op een dag. Tijdens je verkoudheid vermindert de belastbaarheid van je stem, dus vraag niet te veel van jezelf. Ga ook niet proberen een goed geluid te krijgen, want dan is het risico op overbelasting nog veel groter.
  3. Probeer hoesten en keelschrapen zo veel mogelijk te vermijden. Heel lastig als er veel slijm in je keel zit, maar door zo min mogelijk te hoesten zorg je ervoor dat je stembanden minder geïrriteerd raken. Een slokje drinken kan de hoestprikkel soms even laten verdwijnen.
  4. Ga lekker op tijd naar bed, want van voldoende rust kan je lichaam sneller herstellen.
  5. Voel je dat je keel gezwollen is? Dan even niet zingen!

Wat is jouw beste tip voor als je verkouden bent? Deel hem via Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: