Dierendag! Nou ja, bijna…

Ik weet het, ik moet eigenlijk nog een dagje wachten, maar het is nu eenmaal mijn gewoonte om op maandag te posten. En omdat het morgen dierendag is wilde ik toch van de gelegenheid gebruik maken om jullie te laten kennismaken met Tybalt.

Tybalt

Tybalt is de dwergteckel die mijn man en ik intussen ruim 5 jaar geleden hebben overgenomen van een lieve dame uit Flevoland die helaas niet meer voor hem kon zorgen.

Met 10 maanden kwam hij bij ons in huis en dus begon het wandelen. In weer en wind, want wat voor weer het ook is, Tybalt moet hoe dan ook naar buiten. Je zou kunnen denken dat we af en toe een hekel hebben aan dat wandelen met Tybalt, maar dat is voor mij absoluut niet waar. Ik vind het heerlijk om samen met Typ de buurt door te wandelen.

Hij is een echte meester snuffelaar, dus ik hoef met hem geen kilometers te gaan afleggen. Hij wil toch elk grassprietje 5 keer van boven tot onder gesnuffeld hebben voor hij verder kan, dus het is, zeker in zo’n mega-snuffelbui, een goede oefening in geduld.

Maar dat is niet het enige dat ik heb gemerkt. Ik heb ook gemerkt dat ik het fijn vind om de ochtend te beginnen met een wandeling. Dit lukt helaas niet elke dag, omdat ik nou eenmaal ook werk te doen heb, maar om zo vroeg te lopen, als alles nog stil is, dat is voor mij bijna een meditatie. En de avondwandeling, die vind ik bijna nog fijner dan het loopje in de ochtend. Mijn hoofd komt echt even helemaal leeg als ik met Tybalt wandel.

Ik was nieuwsgierig of er meer bekend is over wandelen en ontspanning en wat blijkt? Er is onderzoek naar gedaan vanuit Japan en daaruit blijkt dat een wandeling van 20 minuten al kan zorgen voor meer ontspanning.

En ontspanning, dat is niet alleen goed voor je lichaam en je geest, dat is ook goed voor je stem. Uit een gespannen lichaam kan nooit een ontspannen geluid komen, dus daarom is zo’n avondwandelingetje nog helemaal niet zo’n slecht idee.

Dus, wandel je ook vanavond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: