Een kijkje achter de schermen

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een dag in mijn praktijk er voor mij uitziet? Dan heb je geluk, want vandaag geef ik je een kijkje achter de schermen!

Mijn dag begint al vroeg, want om 6 uur vanochtend was ik al uit de veren (ja, dit is voor mij normaal!). Ik houd ervan om rustig aan de dag te beginnen, dus ik neem de tijd om me aan te kleden, mijn make-up te doen en te ontbijten.

Eenmaal in de praktijk begin ik met een dame met spanningsklachten en problemen met haar ademhaling. We doen oefeningen om de adem te reguleren en gebruiken ook manuele facilitatie. Daarna komt een dame met stem- en keelklachten als gevolg van Covid en vervolgens heb ik een intake. Altijd leuk om weer vanaf het begin met iemand te kunnen beginnen, goed de hulpvraag uit te diepen en samen te gaan uitzoeken wat ik voor ze kan betekenen!

Na een netwerkmomentje (lees: theepauze met iedereen in het gezondheidscentrum) komt er een dame met adem en stemklachten met wie ik resonansoefeningen doe om haar stem voller en krachtiger te laten klinken.

Dan is het tijd voor lunch (ik denk dat ik even een luchtje ga scheppen terwijl ik mijn boterham eet) en daarna stap ik in de auto om naar een huisbezoek te gaan. Deze dame heeft veel last van haar stem en omdat zij minder goed ter been ga ik naar haar toe. Daarna terug naar de praktijk om te werken met een dame die graag haar zangstem wil verbeteren en die meer zeker wil worden in haar stemgeluid.

Daarna volgt er een dame die stemklachten heeft tijdens en na het zingen (en ik mag heerlijk even werken met klassieke muziek, altijd leuk). Aan het einde van de middag komt er een singer-songwriter die door haar astma niet altijd het geluid of de ademsteun heeft die ze graag wil. Na die behandeling pak ik snel mijn spullen in en dan vertrek ik nog naar een laatste huisbezoek (een meneer met stemklachten als gevolg van sarcoïdose), om daarna met een voldaan gevoel naar huis te rijden en mijn man en dwergteckel te begroeten, samen te eten en in de avonduren met de hond te spelen.

Hoe ziet jouw dag er vandaag uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: